Нов циклус на Lean Six Sigma обуки во SLFS

Lean Six Sigma обуките за компании поддржани од УСАИД преку Активноста Партнерства за економски раст, а организирани од страна на  Smart Learning Factory – Skopje, ПРОДОЛЖУВААТ!

После четири успешни сесии, обуките продолжуваат од оваа есен со нов циклус! Резултатите од претходните сесии можете да ги погледнете во booklet-от, со клик тука.

ШТО ДОБИВАТЕ?

 • теоретски подлоги за Lean Six Sigma и DMAIC рамката,
 • практични примери во Smart Learning Factory – Skopje,
 • пристап до toolkit со над 50 алатки од областа,
 • поддршка во изработка на реален проект,
 • сертификат за успешно реализирана обука
 • можности за понатамошна поддршка и имплементирање проекти на ниво на компанија.

СОДРЖИНА НА ОБУКАТА

 • Вовед во Lean
 • Вовед во Six Sigma
 • Интеграција на Lean Six Sigma
 • DMAIC рамка
  – Дефинирање – Што подобруваме?
  – Мерење – Што ни кажува процесот моментално?
  – Анализирање – Кој е коренот на проблемот?
  – Подобрување – Кои концепти ќе ни го решат проблемот?
  – Управување – Осигурување и одржливост на решението.
 • Насоки за реализација на индивидуални проекти

Сите пријавени ќе бидат контактирани од тимот на SLFS за потврда и понатамошни насоки за кофинансирање. Сите прашања и коментари, слободно праќајте ги на learningfactory@mf.edu.mk или на +389 71 254 429 и +389 78 283 848.

Активноста на УСАИД Партнерства за економски раст го задржува правото да го ограничи бројот на ко-финансирани места (учесници) по компанија за предвидените циклуси во 2024 и 2025 година.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *